Over mij

Hoi! Wat leuk dat je meer over mij wilt weten.

Mijn naam is Mascha van de Weer. Ik ben een lifelong learner en wil mijzelf altijd verder verbeteren. Ja, ik ben ook een perfectionist. En als ik denk dat ik iets voor elkaar kan krijgen, dan blijf ik zoeken naar manieren waarop het daadwerkelijk lukt.

Zo is het ook gegaan met het vinden van rust en overzicht in mijn werk. Op dat gebied ben ik zeker geen natuurtalent. Sterker nog, ik ben eigenlijk een enorme chaoot, werk aan tien dingen tegelijk en laat me dan nóg weer afleiden door iets nieuws. Als er íemand is die productiviteitsstrategieën nodig heeft, dan ben ik het zelf wel!

Mijn kennismaking met productiviteit

Nadat ik enkele jaren met veel plezier had gewerkt als consultant bij een IT-bedrijf, merkte ik op een gegeven moment dat ik het overzicht begon kwijt te raken. Te veel ideeën, informatie, vragen en e-mails, en het lukte maar niet om gedaan te krijgen wat ik wilde. Ik wist zeker dat ik meer kon en ook beter en ging daarom op zoek naar tips over timemanagement. Om te leren wat ik verkeerd deed en hoe het anders kon.

Sindsdien heb ik heel veel gelezen, beluisterd en bekeken over onder andere productiviteit, timemanagement en focus, en heb ik vele van die tips, tools en strategieën ook zelf geprobeerd.

Het heeft me veel meer gebracht dan alleen overzicht en controle over mijn werk. Het heeft me inzicht gegeven in mijn leven en in de keuzes die ik maak. Productiviteit is voor mij veel meer dan alleen ‘dingen gedaan krijgen’.

Productiviteit is persoonlijk, maar er zijn basisstrategieën die voor iedereen werken. Ik vind het belangrijk dat iedereen ze kent en daardoor de ruimte kan creëren om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Meer over mij…

Ik ben in 1978 geboren in Oldenzaal, een kleine, gezellige stad in Twente. Sinds een aantal jaren woon ik met Tom (met wie ik al meer dan 20 jaar samen ben) aan de rand van de stad, dicht bij een heel mooi buitengebied waar je mij regelmatig wandelend of hardlopend kunt vinden.

Aan de Universiteit Twente heb ik een opleiding gevolgd tot onderwijskundig ontwerper (instructional designer) met als specialisatie het ondersteunen van leren met een online leeromgeving.

Naast IT-consultant heb ik ook nog een tijd bij een ander IT-bedrijf gewerkt als schrijver van handleidingen. Daarna heb ik een tijd lang freelance opdrachten gedaan als onderwijskundig ontwerper, tekstredacteur en (eenvoudige) websitebouwer. Het afgelopen jaar werkte ik bij een IT-bedrijf als consultant-ondersteuner en binnenkort begin ik met een nieuwe baan.

Daarnaast deel ik mijn kennis over productiviteit via coaching en via mijn blog.

In mijn vrije tijd…

  • wandel ik en loop ik regelmatig hard om lekker fit te blijven, frisse buitenlucht op te snuiven en te genieten van de prachtige omgeving waar we wonen;
  • zit ik graag te fiedelen met apps en tooltjes en lees of luister ik graag zoveel ik kan over productiviteit, focus, zelfgestuurd en online leren, bloggen, marketing, ondernemerschap, nieuwe innovaties, maatschappij en politiek;
  • ben ik vrijwilliger voor een lokale afdeling van een landelijke politieke partij, waarvoor ik de afgelopen jaren ook lokaal bestuurslid ben geweest.