Over mij

Hoi! Wat leuk dat je meer over mij wilt weten.

Mijn naam is Mascha van de Weer. Ik ben een lifelong learner en wil mezelf altijd verder verbeteren. Een perfectionist en zeker geen natuurtalent als het aankomt op het organisatie en planning. Sterker nog, ik ben een enorme chaoot, werk aan tien dingen tegelijk en kan me dan nóg weer laten afleiden door iets nieuws. Als er íemand is die productiviteitsstrategieën en een systeem nodig heeft, dan ben ik het zelf wel! 😉

Mijn kennismaking met productiviteit

Nadat ik enkele jaren met veel plezier had gewerkt als consultant bij een IT-bedrijf, merkte ik op een gegeven moment dat ik het overzicht begon kwijt te raken. Te veel ideeën, informatie, vragen en e-mails, en het lukte maar niet om gedaan te krijgen wat ik wilde. Ik wist zeker dat ik meer kon en ook beter en ging daarom op zoek naar tips over timemanagement. Om te leren wat ik verkeerd deed en hoe het anders kon.

Sindsdien heb ik heel veel gelezen, beluisterd en bekeken over onder andere productiviteit, timemanagement en focus, en heb ik vele van die tips, tools en strategieën ook zelf geprobeerd.

Het heeft me veel meer gebracht dan alleen overzicht en controle over mijn werk. Het heeft me inzicht gegeven in mijn leven en in de keuzes die ik maak. Productiviteit is voor mij veel meer dan alleen ‘dingen gedaan krijgen’.

Productiviteit is persoonlijk, maar er zijn basisstrategieën die voor iedereen werken. Ik vind het belangrijk dat iedereen ze kent en daardoor de ruimte kan creëren om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Meer over mij…

Ik ben in 1978 geboren in Oldenzaal, een kleine, gezellige stad in Twente. Daar wonen we aan de rand van de stad, dicht bij een heel mooi buitengebied waar je mij regelmatig wandelend of hardlopend kunt vinden.

Aan de Universiteit Twente heb ik een opleiding gevolgd tot onderwijskundig ontwerper (instructional designer) met als specialisatie het ondersteunen van leren met een online leeromgeving. Momenteel is dat ook precies wat ik in het dagelijks leven doe: ik help docenten van Hogeschool Saxion om hun onderwijs te verrijken door slim gebruik te maken van een online leer- en toetsomgeving en andere digitale tools.

Daarvóór heb ik bij diverse IT-bedrijven gewerkt die software ontwikkelden, om hun klanten te helpen bij het gebruik en de inrichting van die software, zowel als consultant, consultant-ondersteuner, trainer en als schrijver van handleidingen.

Naast mijn werk…

  • lees of luister ik graag zoveel ik kan over productiviteit, focus, blended learning, zelfgestuurd leren, formatief handelen, bloggen, persoonlijk kennismanagement en sociologie.
  • schrijf ik graag blogs over wat ik leer; zowel op deze site als op mijn persoonlijke blog;
  • probeer ik mijn eigen systeem voor productiviteit en persoonlijk kennismanagement steeds verder te verbeteren;
  • wandel ik en loop ik regelmatig hard om lekker fit te blijven, frisse buitenlucht op te snuiven en te genieten van de prachtige omgeving waar we wonen;
  • probeer ik jazz orgel te leren spelen.

Mastodon

Terug naar boven