Slimmer werken Coaching

Af en toe weet je het gewoon even niet meer. Er komt zoveel op je af dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je mailbox loopt over en je voelt je overweldigd. Het liefst geef je iedereen zo snel en zo goed mogelijk antwoord en help je ze waar je kunt, maar je kunt jezelf nou eenmaal niet splitsen.

Hoe kun je je tijd zo goed mogelijk verdelen tussen alles dat jouw aandacht vraagt? Hoe krijg je je werk voor je klanten af, kun je je afspraken met collega’s nakomen en blijf je ook nog eens up-to-date in je vakgebied? En hoe zorg je ervoor dat er dan ook nog tijd overblijft voor je privéleven?

Wil jij weer grip krijgen op je werk, en met een gerust hart aan het eind van de dag naar huis gaan?

Laat mij jou dan helpen door je een aantal belangrijke strategieën te leren waarmee je weer rust in je hoofd krijgt en overzicht over  je werk. Zodat jij jouw energie weer kunt richten op datgene wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Als je goed bent in je vak, wil dat nog niet zeggen dat je automatisch ook overzicht kunt houden over alles dat er moet gebeuren.

 

Je werk staat niet opgestapeld voor je bureau of voorgedefinieerd op werkorders. Verzoeken van managers, collega’s of klanten zijn lang niet altijd duidelijk en op basis van allerlei informatie moet je bepalen wat er moet gebeuren. Daardoor raak je gemakkelijk het overzicht kwijt over wat er allemaal ‘op je bord ligt’.

Wat moet er eerst en wat kan later? Hoe bepaal je dat? Hoe voorkom je dat je ‘s avonds uitgeblust op de bank zit, nog steeds met je werk bezig bent of ‘s nachts ligt te malen over alles dat nog moet gebeuren?

Ontdek hoe jij weer grip krijgt op je werk

Rust, overzicht en betrouwbaarheid
Je leert hoe je met een aantal simpele stappen weer rust in je hoofd krijgt en overzicht over je werk. Daardoor weet je wat er ‘op je bord ligt’ en vergeet je geen afspraken meer. Jij wordt zelfs degene die anderen wel eens aan hun afspraken moet herinneren…
Aandacht en focus
Het liefst help je iedereen zo snel mogelijk, maar je wilt je werk ook goed doen en iedereen voldoende aandacht geven. Daarom is het belangrijk dat jij je kunt focussen op datgene waar je mee bezig bent. Daar zijn verschillende strategieën voor die ik je kan laten zien.
Structuur en prioriteiten
Je ontwikkelt een eigen systeem dat past bij jou als persoon, bij je werk en je privésituatie. Dit geeft je overzicht over alles dat je moet doen en over je prioriteiten. Valt er een keer een afspraak uit en heb je daardoor ineens tijd over, dan weet jij precies hoe je die tijd het beste kunt gaan besteden!

 

Slimmer werken Coaching is helemaal gericht op jou:

 • Wie ben jij en hoe ziet jouw werk- en leefomgeving eruit?
 • Wat houdt je op dit moment bezig? We beginnen in het hier en nu en kijken nog niet direct naar dromen of levensdoelen. Eerst zorgen we dat je weer grip op je huidige werk krijgt.
 • Waar wil je graag meer aandacht aan besteden? Welke doelen wil je realiseren?
 • Welke van jouw gewoonten zijn handig en welke niet? Welke nieuwe gewoonten wil je aanleren?
 • Hoe werk jij het liefst en welke tools passen bij jou?
 • Ik help je bij het opzetten van je eigen systeem dat jij voortaan gaat gebruiken als de basis van je werk en van de andere dingen die je moet of wilt doen. Een systeem dat je niet beperkt in je vrijheid en allerlei regels oplegt, maar dat je juist rust, overzicht en focus geeft en daardoor meer tijd, vrijheid en ruimte voor creativiteit.

 

VIP-dag of Coachingstraject

Bij een VIP-dag bespreken we eerst samen (telefonisch of via Skype) aan welke punten je die dag wilt werken, zodat ik een programma voor die dag kan maken dat daar helemaal op aansluit. Tijdens de VIP-dag zitten we van 09.30 tot 16.00 op een rustige locatie in de buurt van Hengelo (Overijssel). Voor een lunch wordt uiteraard gezorgd!
In de maand na de VIP-dag hebben we een follow-up call van 45 minuten, waarin we kijken hoe het gaat en welke vragen je nog hebt. De investering voor een VIP-dag is € 497,- exclusief btw.

Ik wil een VIP-dag

Ook als je liever een langer coachingstraject wilt dan brengen we eerst samen in kaart waar je op dit moment mee vastloopt en wat je graag wilt bereiken. Aan de hand daarvan bepalen we hoe we het traject gaan inrichten. Standaard ga ik uit van vier sessies van een halve dag, gedurende 3 maanden (ongeveer 1 per drie weken), met aan het eind een follow-up call waarin je ook nog vragen kunt stellen. De investering voor een traject van 3 maanden is € 1297,- exclusief btw (of in 3 termijnen van € 440,- exclusief btw).

Ik wil een Coachingstraject

 

Als je interesse hebt stuur mij dan een mail via één van de bovenstaande knoppen. Dan neem ik z.s.m. contact met je op om elkaar beter te leren kennen en te kijken welke van deze twee opties het beste bij je past.

 

 

Veel gestelde vragen:

 • Ik ontvang de hele dag door nieuwe e-mails. Een lege inbox is voor mij echt een utopie. Is deze manier van werken dan wel geschikt voor mij?
  Jazeker! Ook voor jou zullen we een manier vinden waarop jij de baas wordt over jouw inbox. En dat betekent niet dat je de hele dag op de loer moet liggen voor nieuwe e-mails. Dat is juist niet de bedoeling, voor niemand. Het gaat erom dat jij met een gerust hart je werk kunt gaan doen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over wat er allemaal nog in je inbox staat.
 • Ik ben niet van al die digitale tools en apps. Kan het ook gewoon met papier en pen?
  Jazeker! Papier heeft zelfs bepaalde voordelen boven digitale tools (maar dat geldt uiteraard ook andersom). Sommigen werken met losse kaartjes, anderen met een A6 of A5 notitieblok of -boek. Er zijn verschillende notatiesystemen en sommigen maken zelfs prachtige kunstwerken van hun papieren systemen. Zo mooi dat zelfs ik als digitalis totalis een tijd lang overstag ben gegaan en ook met een papieren systeem heb gewerkt.
 • Mijn werkgever wil per sé dat ik met Outlook werk en ik kan zelf geen andere tools installeren. Is dat een probleem?
  Nee, absoluut niet. Ik heb zelf ook jarenlang Outlook gebruikt en dat werkte prima. Ik ken dus ook allerlei tips en trucs waarmee je Outlook helemaal naar je hand kunt zetten. 😉
  Bovendien heb je dan waarschijnlijk ook de beschikking over OneNote en daar kun je ook hele mooie dingen mee doen!
 • Todo-lijsten werken niet voor mij. Ben ik bij jou dan wel aan het juiste adres?
  Ja! Juist als ze nog nooit voor jou gewerkt hebben dan laat ik je graag zien hoe dat komt. Er zijn zelfs meerdere redenen voor waarom ze niet lijken te werken. Ik zal je laten zien hoe het wel kan!
 • Kost het niet veel te veel tijd om alles bij te houden?
  Nee, het kost niet veel tijd als je de methode volgt die ik je aanleer. Je zult merken dat je eigenlijk dingen doet die je anders ook doet, maar nu doe je ze bewuster en daardoor ook beter, waardoor je ze later niet opnieuw hoeft te doen.
 • Wat kan ik van jou als coach verwachten?
  Ik ben iemand van de lange adem. Ik ben een optimist, heb veel geduld en zie altijd weer nieuwe mogelijkheden om iets voor elkaar te krijgen. Ik kan mij als een pitbull vastbijten in een probleem, maar heb inmiddels gelukkig ook geleerd om los te laten. Als jij een voorstel van mij niet ziet zitten kan ik dat accepteren, en zal ik proberen om iets te vinden dat wel bij je past. Natuurlijk zitten er ook grenzen aan mijn geduld en als blijkt dat je denkt dat alles vanzelf gaat dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Ik ben niet streng, maar kan je wel liefdevol een ‘schop onder je kont’ geven als je niet doet wat nodig is. Op die manier wil ik je heel graag helpen om weer plezier in je werk te krijgen en niet langer overweldigd te worden door alle informatie en vragen die op je afkomen.
 • Ik heb een andere vraag…
  Neem dan contact op.

 

Terug naar boven